About This Blog

“Maecen tempu tel lus egetof condimentum rhoncus se quam semper libero”
by Namquam Adipiscing
Delete this widget from your Dashboard and add your own words. This is just an example!

Oh yeah!

|

7 November 2009

Oh yeah...! Memang aku tak pandai menulis pun. Idea bukan selalu kering, tapi memang kosong lansung. So tak payah la tanya macam-macam soalan sangat, serabut pala otak la...

" Aii amin...awat sepi membisu jaa..."

" Weih..apa tak update..tak pro la camni..!"

" Haritu, orang ada blog, dia pun nak ada blog...skrang dah ada blog..h**ram apa pun tadak..ptuihh!"

" Balik la weih..pulun nak mampuih...budget power la tu..padahai hampeh ja...!"

Aku rasa jawapan paling tepat nak balas balik untuk semua perkataan yang dihamburkan terhadap diriku ini adalah...................DIAM!

Herm...memang aku lama menyepi. Bukan sengaja, aku dah cuba dah nak update, tapi tak tau nak update apa. Aku cuba nak tulis tentang isu semasa, takut salah ulas, kena tempelak pulak. Tak pasai-pasai nanti, ada pihak mempertikaikan kewujudan blog aku di alam maya ini. Pas tu, siap minta letak jawatan. Ntah hapa-hapa ntah, nak ja aku sekeh pala kawan tu.

Pun begitu, kali ni aku nak cerita serba sedikit tentang my life skrang ni. Well, sejak gagal melayakkan diri untuk ke tahun -3, aku banyak melepak dari buat kerja-kerja yang berfaedah. Hattakan, walaupun dah sedar diri tu gagal, tapi masih berdegil untuk buat perkara yang seolah-olah menggambarkan aku Pelajar Malaysia Paling Cermerlang kat bumi mesir ni.

Anyway, tahniah aku ucapkan kepada mereka-meraka yang telah berjaya. Samada berjaya menggenggam segulung ijazah suda, ataupun yang berjaya naik tahun, ataupun yang berjaya mengurangkan madah walaupun hakikatnya dia tak naik tahun ataupun yang tak dapat naik tahun sekali pun tapi aku nak ucap tahniah jugak atas usaha mereka itu (contohnya aku), ataupun yang telah MENIKAH ataupun yang akan MENIKAH ataupun yang sudah dapat cahaya mata ataupun...ataupun...ataupun......

Err..kuliah dah pun start. Dan dah lama pun start. Aku baru sempat masuk 2 kali ja. Itupun kebetulan sebab ter"sedarkan" diri. Apapun aku berasa syukur dan berterima kasih kepada diri aku ini, kerana akhir "sedaq pun diri tu tak tera mana pun". Tapi yang aku takut sangat, tak tahu sampai BILA akan bertahan. Harap tulung doa-doa la supaya mampu mampu bertahan lebih lama.

Untuk fasa pertama ni, aku ada 1 madah. Madah killer jugak, Taujeeh Qiraat. Tak payah la aku terangkan apa jenis subjek tu. Pandai-pandai la google sendiri. Masuk hari pertama, aku dah buat hal. Dr. tegur (tak marah) aku sebab aku tasjeel (rakam) kuliah dia. Tapi aku tak kisah sangat, bangga sebab Dr. tegur aku. Maknanya Dr. ushar aku la tu. Masuk hari ke-2, Dr. dah start bertanya soalan pulak dan yang paling tak best aku adalah mereka-mereka yang terlibat dalam kejadian tersebut. Aku berlagak cool, tapi sekali aku jawab salah, Dr. siap ceramah pula.

Dr. : " Bila aku tanya hangpa paham ka dak?, hangpa kata hangpa paham. Bila aku tanya, hangpa jawab tak betoi. Kalau tak paham tanya, aku tak marah aih, aku tak rasa bosan pun terang balik kat hangpa. Aku marah sangat bila aku tanya hangpa PAHAM ka dak..?? Hanpa kata paham! Tapi sebenaqnya tak paham sepatah pun....buat pala tauuuu"

Ok la, sampai takat dulu untuk update kali ni. Nanti aku cuba fikirkan benda-benda yang bermanfaat sikit dari update kali ni. Ini merupakan percubaan "comeback" la kununnya.

Wassalam....

4 comments:

Author Kinanah said...

huhu..geli hati ana bc entry part last tu min..terasa terkena jugak btg hidung ni,aduih malu..xpaham buat2 paham,haha..dr tambah lg "ana za'lan minkum thalatah (maliziyun)"..mentang2 osman wafid arab tu dpt jwb..huhu
Anyway teruskan menulis..~~

Ameen said...

sama la ana pun syaukani...memang kena sungguh2...ana rasa ana lagi teruk...kalau Dr tanya ana direct mampuih nak jawab...rasa2 tak bunyi lansung dah..!

Anonymous said...

kire ok laa dr hamdi rajin menanya pok2 kita.dari dr2 yg wat ana malusy da'wah bil wafdin,aku lagi terasa.anyway,selamat kembali berblog.hehe

nuri sahin

Ameen said...

terima kasih noooo Nuri Sahin...susah ja datang melawat blog ana ni...