About This Blog

“Maecen tempu tel lus egetof condimentum rhoncus se quam semper libero”
by Namquam Adipiscing
Delete this widget from your Dashboard and add your own words. This is just an example!

Alhamdulillah...

|

29 October 2010


Alhamdulillah. Sudah seminggu sampai mesir. Tak banyak perubahan pun yang berlaku. Semuanya seakan hampir sama seperti biasa. Samada Kaherah mahupun Suburbay, Tanta.

Pastinya, mungkin yang akan banyak berubah adalah aku. Ntah la. Itupun kalau dapat buat perubahan. Tapi, kalau setakat dimulut kata nak berubah, semuanya sia-sia.

Arghhh,,,...keputusan yang diterima betoi-betoi menyakitkan hati. Terkandas lagi aku rupanya. lain digambarkan, lain pulak yang dipaparkan. Aku masuk fasa kritikal. Fursoh Akhirah. Sedikit kesilapan, bermakna aku terpaksa menanggung kekesalan yang pastinya membuatkan aku hidup dalam keadaan yang serba salah.

Salah pada kedua orang tuaku, keluargaku, sanak saudara dan semuanya yang menaruh harapan untuk melihat kejayaanku.

Tapi, salah sapa?

Sapa pun tak salah, kecuali aku. Sikap terlalu ambil mudah dalam banyak perkara, sehingga perkara-perkara yang wajib dititikberatkan pun, aku abaikan.

Natijahnya...terpelanting aku menanggung kecewa yang tak sudah!

Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul. Aku pasrah dengan ketentuanNya.

Namun alhamdulillah, aku masih diberi peluang. Peluang untuk membuktikan bahawa aku mampu untuk merealisasikan impian yang hampir-hampir terkubur.

Sedih bukan kepalang. Tapi tiada siapa yang mampu menghalang. Jika tidak kerana lalai dan leka menjadi tulang, malas menjadi tunjang, pasti impian dan harapan terjulang.

Mohon doa.

Sekian.

0 comments: